Nettverk

De fire historiske tingstedene i Norge deler et historisk bakteppe som åpner for mange sammenfallende interesser og oppgaver.

Historisk arv og identitet

Solid faglig forankring er avgjørende for den troverdigheten virksomheten har . Vi har derfor et tett og utstrakt samarbeid med dyktige fagfolk fra universitets- og forskningsmiljøer i tillegg til vår egen kompetanse.

Vi arbeider kontinuerlig for å utvide samarbeidet med viktige nettverk og enkeltpersoner, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Tingstedene har inngått en formell samarbeidsavtale.

De fire historiske tingstedene i Norge deler et historisk bakteppe som åpner for mange sammenfallende interesser og oppgaver. Samarbeidsavtalen gir oss en felles profil og legger til rette for samarbeid  om felles interesser. 

Det er en hovedoppgave å øke folks bevissthet om vår historiske arv og identitet.

Norges identitet er sterkt knyttet til den rettskulturen som tingene representerte. Medborgerskap, folkestyre, demokrati som vi kjenner det, har tradisjoner mer enn tusen tilbake og er grunnlaget for de frihetsverdiene vi nyter godt av den dag i dag.

Rundt omkring i riket var det mange større og mindre ting. Vikingene opprettet også ting i andre land, blant annet i England og på øyene i Norskehavet. Tingene hadde avgjørende oppgaver som “dømmende makt” og var aktive i mange hundre år til langt inn i “dansketida”. 

Norges nasjonale Tingnettverk.

Felles profil. Samling om felles interesser og oppgaver. Fra venstre: Torgunn Østbø (Frostatinget), Lars Forseth  (Trøndelag fylkeskommune),  Anne Hopland (Gulatinget), Rolf Anker Thon (Eidsivatinget), Arnhild Ingeborgrud  (Eidsivatinget) og John Egeland (Eidsivatinget) i Bergen, Hordaland.

Hva skjer

EIDSIVATINGETS BLOG 

1000 år
Solberg-Ekornholmen

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »
Uncategorized
Jan Arne Sandholtbråten

Framover mot flere tusenårsjubileer

Eidsivatinget har gjennomført sitt storslagne tusenårsjubileum. Men rundt omkring i hele Norge er det en rekke steder som er midt i forberedelsen til sine tusenårsjubileer.

LES MER »
Uncategorized
Jan Arne Sandholtbråten

Med flagg og tegninger til kronprinsen

Utenfor Eidsvoll kirke sto barnehagebarn med flagg og tegninger og inne i den fullsatte kirka satt innbudte gjester og heldige eidsvollinger som hadde fått plass

LES MER »

DEL PÅ